email contact@lniarad.ro phone0257 253 968

Educative. Legislatie dirigentie


ORDINUL privind activitățile specifice funcției de diriginte poate fi vizualizat/downloadat AICI.

 

BROȘURA MATEMATICĂ 

 

 

 

      Vizita Principelui Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills

 

Pentru elevii Liceului Național de Informatică Arad, ziua de 3 aprilie, 2023 va rămâne una cu o încărcătură istorică deosebită! Prezența Alteței Sale Regale Principele Nicolae le-a oferit prilejul de a participa la o lecție de istorie inedită derulată în cadrul Proiectului "Istoria Regalității în școli". În timpul activității, elevii și-au manifestat interesul punând numeroase întrebări. Prin răspunsurile primite au descoperit lucruri și povești inedite despre regalitate și familia regală!

  

Principele a fost întâmpinat în straie de sărbătoare, cu pâine și sare. 

Oaspeții noștri au fost primiți cu un moment artistic oferit de formația de dansuri populare a școlii, iar cele două echipe de robotică Delta Force și Infinity Bolts au oferit o demonstrație.

    

 

Adunări și ….POP IT

      Pornnid de la situațiile cunoscute de către copii, am ales ca material didactic, cunoscutul POP IT –o jucarie  din silicon recomandată pentru relaxare și am  introdus-o în orele de Matematică și Explorarea Mediului. Cu ajutorul jucăriei,copiii au învățat adunarea si scăderea cu trecre peste ordin. Faptul că elevii au avut acces la un obiect modern, pe care îl folosesc des în joaca lor, a adus relaxare și plăcere. Astfel că stimulul emoțional plăcut se asociază cu  matematica, dezvoltând în același timp și abilitățăți motorii. 

     Copiii au aștepat cu nerăbdare și au fost entuziaști să efectueze adunările cu trecere peste ordin, înlocuind astfel tradiționala  socotitoare.

Prof. înv primar Otilia Balaci 

TÂRGUL EDUCAȚIONAL 19-20 mai 2022

EXPO ARAD

Adunări și ….POP IT